Suomalainen yhtiö tarjoaa kansainvälisille markkinoille huipputason geeniteknologiaa

June 12, 2013

Lehdistötiedote

12.6.2013

Blueprint Genetics Oy on aloittanut uuteen teknologiaan perustuvien geenitestien tarjoamisen ammattikäyttöön sairaaloille. Yhtiön teknologian perustana on alun perin Stanfordin yliopistossa kehitetty ns. sekvensointimenetelmä, jonka avulla voidaan tehokkaasti tunnistaa tauteihin liittyviä ihmisen perimän muutoksia. Yhtiö aloitti toimintansa vuonna 2012 Helsingin Meilahdessa.

Blueprint Geneticsin testit mahdollistavat vaikeisiin perinnöllisiin tauteihin liittyvien geenien tehokkaan tutkimuksen. Nykyisin tunnetaan lähes 4000 perinnöllisen sairauden geneettinen tausta. Geenitestien tulokset auttavat lääkäreitä diagnoosin tekemisessä, taudinkulun ennustamisessa, hoitojen valinnassa sekä mahdollistavat tehokkaan sukulaisten seulonnan. Yrityksen ensimmäiset testit on suunnattu perinnöllisten sydän- ja verisuonitautien diagnostiikkaan.

Yhtiö aikoo tuoda geenidiagnostiikan osaksi terveydenhuollon arkipäivää madaltamalla keskeisesti geenidiagnostiikan käytön kynnystä. Tämä onnistuu tarjoamalla testejä, jotka ovat kattavampia, kustannustehokkaampia ja merkittävästi nopeampia kuin aikaisemmat testit. Yrityksen geneetikot ja kliinikot tulkitsevat tulokset osana palvelua ja lähettävät hoitavalle lääkärille kattavan lausunnon kolmen viikon sisällä näytteen saapumisesta.

Blueprint Genetics tavoittelee kansainvälisiä diagnostiikkamarkkinoita ja aloittaa toimintansa EU:n alueella. Geenidiagnostiikan käyttöön liittyvät kansainväliset suositukset ovat yleistyneet ja tutkimustulokset puoltavat laajojen testien käyttöä useiden perinnöllisten sairauksien diagnostiikassa. Blueprint Geneticsin mukaan koskaan aikaisemmin ei ole ollut saatavilla näin kattavia ja helppokäyttöisiä testejä, jotka myös kustannuksiltaan soveltuvat kliiniseen käyttöön.

Yrityksellä on myös vahva tausta perinnöllisyyslääketieteellisessä tutkimuksessa. “Suomi on loistava paikka perustaa kansainvälinen genetiikkaan keskittyvä kasvuyhtiö. Täällä on valtava määrä alan osaamista ja suomalainen perinnöllisyyslääketieteen tutkimus on maailman huippua”, kommentoi Blueprint Geneticsin toimitusjohtaja Tommi Lehtonen.

 

Lisätietoa:

Tommi Lehtonen
CEO
Blueprint Genetics Oy
www.blueprintgenetics.com

Subscribe to our press releases